Riigigümnaasiumisse tungleb uueks õppeaastaks üheksandikke üle Eesti

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Rakvere riigigümnaasiumi õppehoone avati pidulikult tänavu 6. veebruaril.
Rakvere riigigümnaasiumi õppehoone avati pidulikult tänavu 6. veebruaril. Foto: Marianne Loorents

Pühapäeval lõppes Rakvere riigigümnaasiumisse õppima asumiseks avalduste vastuvõtt. Huvi näitasid üles 62 kooli 321 noort.

Avalduse esitanute geograafia ulatub kaugele üle Lääne-Virumaa piiride. Õppima asumise soovid laekusid 62 kooli üheksandikelt ja endast andsid märku lausa 321 noort. Järgmisena tuleb huvilistel 21. aprillil teha sisseastumistest. Test koosneb matemaatika, eesti ja inglise keele ning loodusainete põhikooli taseme ülesannetest. Test on jagatud kolmeks osaks. Esimeses tuleb kahe tunni jooksul lahendada eesti keele ja matemaatika ning testi teises ja kolmandas osas pooleteise tunni jooksul inglise keele ja loodusainete ülesanded.

Kõik, kes läbivad kirjaliku testi eri osad vähemalt 40 protsendi ulatuses, kutsutakse riigigümnaasiumisse vestlusele. Kohtumised toimuvad 8. maist 9. juunini ja seal hinnatakse õpilaste kultuuri- ja väärtuspädevusi, ettevõtlikkuspädevust, õpipädevust ja suhtluspädevust. Lõpuks pannakse paremusjärjestus paika kirjaliku testi ja vestluse tulemuste alusel. Sisseastumistesti punktide osakaal on 70 protsenti ja vestluse punktide puhul 30 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles