Ehitusobjektid elavdavad üüriturgu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi

Veebruaris toimus Rakveres 16 kinnisvara ostu-müügitehingut, mis maaameti andmetel on jaanuarist 78% enam, kuid 2011. aasta veebruarist 23,8% vähem. Selle tõusuga jõuti pärast jaanuarikuist vaiksemat perioodi aasta keskmisele tasemele.


Märkimisväärsemalt tõusis kinnisvarafirma Uus Maa Rakvere büroo juhi Eve Soppe sõnul veebruaris korteriturg. “Kui jaanuaris müüdi neli, siis veebruaris 12 korterit,” märkis Soppe. Ruutmeetri keskmiseks mediaanhinnaks kujunes 529 eurot, mis aastataguse ajaga võrreldes tähendab 20,5% tõusu.

Rakvere ja Lääne-Virumaa korteriturul aktiveerusid ostjad enne müüjaid, mis tähendas, et uusi objekte lisandus vähe, kuid ostuhuvilised külastasid pakkumisel objekte aktiivsemalt, tehti ka mitmeid hinnapakkumisi.

Rakvere lähiümbruses on kinnisvaraturg elavnenud isegi linnast enam – hinnaga umbes 200 eurot ruutmeetri eest on tehtud korteritehinguid Haljalas.

Rakvere üürikorterid on Eve Soppe hinnangul populaarsed, seda ka tänu linnas toimuvatele ehitustöödele, kuhu on saabunud töölisi mujalt piirkondadest.

Kolmetoalised mugavustega korterid on üürile antud hinnaga 150-160 eurot kuu. Uuemas majas on möbleeritud kahetoaline korter üürile antud hinnaga 210 eurot kuu, lisaks kommunaalmaksed.

Veebruaris müüdi Rakveres kolm eramut, mis on sealse turu keskmine tulemus. Uue omaniku leidis samuti üks elamukrunt. “Ka eramuturul on just ostjad muutunud tegusamaks ning tutvunud Rakvere linnas ja maakonnas müügiks pakutavate majadega. Hinnaläbirääkimisi alustati veebruaris ja tehingud toimuvad märtsis,” rääkis Soppe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles