Töögrupp asub Rakvere valla haridusvõrku ümber korraldama

Kevin Volter
Copy
Sügisel saavad Lasila lapsed oma koolis veel aktust pidada, aga mis saab kaugemas tulevikus, seda asub töögrupp vaagima.
Sügisel saavad Lasila lapsed oma koolis veel aktust pidada, aga mis saab kaugemas tulevikus, seda asub töögrupp vaagima. Foto: Marianne Loorents

Lasila ja Veltsi piirkonna elanikud on peale veebruaris üles kerkinud koolide sulgemise plaani usalduse Rakvere vallavõimu suhtes kaotanud. Vallavolikogu otsusega moodustati töörühm, mis hakkab hindama vallas hariduse toimimist ja tulevikku.

Kolmapäevaõhtusele vallavolikogu istungile oli kogunenud tavapärasest rohkem kuulajaid. Põhjuseks asjaolu, et Lasila kooli lastevanemate eest kõnelev Ivika Aman andis volikogule üle 117 allkirjaga rahvaalgatuse, millega sooviti istungi päevakorras olnud Rakvere valla haridusvõrgu ümberkorraldamise algatamise eelnõu välja jätta ja alustada selle asemel Rakvere valla haridusvõrgu korraldamise töögrupi moodustamisega.

"Enne kui hakata ümber korraldama, on vaja korraldada," selgitas Aman, viidates asjaolule, et vald pole siiani vastu võtnud seaduses nõutud üldhariduse korraldamise määrust. Selle puudumise kohta on ka õiguskantsler esitanud vallale selgitustaotluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles