Ülle Lichtfeldti tunnustati Terasmikrofoniga

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Ülle Lichtfeldt.
Ülle Lichtfeldt. Foto: Kalev Lilleorg

Eesti rahvusringhäälingu saade "Ringvaade" valis kuue nominendi seast tänavuseks Terasmikrofoni laureaadiks näitlejanna Ülle Lichtfeldti. Terasmikrofon anti välja kümnendat korda.

Terasmikrofoniga tunnustatakse "Ringvaates" üles astunud näitlejat või lavastajat, kelle intervjuu andmise lahkus, oskus otseeetris särada ja mängulisus on toimetusele kogu hooaja jooksul jätnud kõige parema mulje. 

"Ringvaate" saatejuht Grete Lõbu ütles, et konkurents Terasmikrofonile oli väga tihe: aasta jooksul käis stuudios üle saja näitleja ja lavastaja. Ülle Lichtfeldti kõrval olid nomineeritud Lauri Liiv, Viire Valdma, Tambet Tuisk, Mait Malmsten ning näitlejate kolmik Jan Uuspõld, Peeter Oja ja Sepo Seeman. 

Auhinnaga üllatati Ülle Lichtfeldti otseeetris ning näitlejanna oli üllatusest ja liigutusest tükk aega sõnatu.

"Ütlen ikka, et tee lollile pai, siis loll jaksab," viskas Ülle Lichtfeldt nalja, millel tõepõhi all. "See on ikka nii äge tegelikult küll," tunnistas ta ning rõhutas, et auhind kuulub ka neile inimestele saatejuhist kaamerameheni, kes aitavad esinejal esile tõusta. 

Terasmikrofon, mis tegelikult on kuldset karva, pärineb aastast 1970 ja on Grete Lõbu sõnul täiesti töökorras. "Sama vana kui mina!" märkis Ülle Lichtfeldt.

Varem on Terasmikrofoni saanud Tiit Sukk, Märt Avandi, Mart Müürisepp, Juss Haasma, Anne Veesaar, Gert Raudsep, Jan Uuspõld, Tõnis Niinemets ja Piret Kalda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles