"Johannese passiooni" dirigent vahetati välja

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
"Johannese passiooni" ettekannet Kaarli kirikus dirigeerib Endrik Üksvärav.
"Johannese passiooni" ettekannet Kaarli kirikus dirigeerib Endrik Üksvärav. Foto: Kaupo Kikkas

J. S. Bachi suurejoonelist "Johannese passiooni", mis kantakse ette pühapäeval Kaarli kirikus toimuval palmipuudepüha kontserdil, dirigeerib Andres Mustoneni asemel Endrik Üksvärav. Eesti Kontsert taunib muusik Andres Mustoneni esinemist Venemaal ja lõpetab temaga koostöö. 

"Johannese passiooni" ettekandmisel osaleb 16 koori üle 300 lauljaga, nende seas Lehtse Kammerkoor. Kontserdil astuvad lisaks ühendatud koraalikoorile üles Anto Õnnis (evangelist, tenor), Maria Listra (sopran), Annely Leinberg (alt), Tõnis Kaumann (bariton), Alvar Tiisler (bass), Collegium Musicale ja Klaaspärlimäng Sinfonietta.

Eesti Kontserdi juht Kertu Orro ei pea koostööd Andres Mustoneniga enam võimalikuks. Eesti Kontsert ei olnud teadlik Mustoneni tegevusest Venemaal, vaid sellest loeti sotsiaalmeediast, ka keeldus muusik peale uudise avalikuks tulekut selgituste andmisest. Kultuurikoostöö Eesti ja Venemaa vahel on lõppenud Venemaa sissetungi järel Ukrainasse. "Eesti Kontserdi väärtusi mõõdetakse kõrges eetikas ning lojaalsuses Eesti riigile. Andres Mustonen on oma tegevuse ja suhtumisega näidanud, et ta neist tõekspidamistest ei hooli. Meie jaoks on tegu ületamatu väärtuskonflikti ja usalduse kaotusega, seetõttu lõpetame temaga koostöö," rääkis Orro. Kertu Orro kohtub Mustoneniga esmaspäeval, kõne all on nii Hortus Musicuse kui ka mitme Mustoneniga seotud kontserdi tulevik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles