Piirkondlike korteriühistute foorum keskendub renoveerimisele

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Renoveeritud kortermaja Rakveres.
Renoveeritud kortermaja Rakveres. Foto: Kristel Mänd

Eesti Korteriühistute Liidu (EKÜL) eestvedamisel kohtuvad Tapal 5. aprillil piirkondlikul foorumil Virumaa korteriühistud.

EKÜL-i juhatuse esimehe Andres Jaadla sõnul on fookuses algav renoveerimismaraton ja korteriühistute võimalused maja kordategemiseks riigilt toetust saada. "Üks oluline kuupäev on kohe tulekul – 10. aprillil avaneb tänavune korterelamute rekonstrueerimistoetuse taotlusvoor, mille kogumaht on 80 miljonit eurot," rõhutas Jaadla.

Tapal kõneldakse energiavaesusest, energiakogukondadest ja sundrenoveerimisest, Tapa valla elamumajandusest, korterelamute rekonstrueerimise toetusvooru uuenenud tingimustest, muudatustest korteriühistute kohta käivates seadustes 2023. aastal ja mitmel muul olulisel teemal.

Andres Jaadla sõnul on maakondlik rekonstrueerimisaktiivsus aastatega oluliselt tõusnud. "Heaks näiteks on Rakvere, kus sovetiaegsed korrusmajad on juba rekonstrueeritud. Samuti Tapa, kus ühistuliikumise aktivisti Peeter Lauringu juhtimisel sai rekonstrueeritud mitukümmend kortermaja," tõi ta esile. 

Jaadla sõnul ollakse kortermaja rekonstrueerimisele enam avatud naabrite positiivset eeskuju nähes. "Kui ikka varem kogunes toanurka hang või mindi magama jopedes, nüüd aga on poole väiksemad küttearved, tubades soe ja hea õhk, maja igati kaasaegse välimusega ja kinnisvara väärtus oluliselt tõusnud, samas kui maksekoormus on jäänud varasemaga võrreldes

samaks või vähenenud, siis seda eeskuju soovivad järgida ka teised," rääkis EKÜL-i juht.

Eesti Korteriühistute Liit asutati aastal 1996 Rakveres, organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles