Esimene aprill – tembutajate pidupäev

Kärt Devaney
Copy
Tembutajate pidupäev
Tembutajate pidupäev Foto: montaaž

Täna tasub kuuldut võtta kerge esialgse skepsisega – täpselt ei või teada, mis on tõde ja mis kellegi püüd nalja teha või vempu visata. Nii veider kui see ka pole, ei olegi aprillinaljad miski, mis põhikooli lõppedes maha jäävad, naljakuu alguses nuputatakse tihti mõni vigur ikkagi välja.

Mis naljad tuntud virulastele meeldivad ja kas nad ka ise teistega vigurdavad? Milliste naljade uskumisega on nad aga alt läinud?

Rakvere teatri grimeerija Maret Kongi leiab, et nalja peab ikka saama ning kui poleks naeru, oleks me ümber justkui hoopis teine maailm. Grimeerija meenutab, et nalja on talle paar korda tehtud ka seoses tööga. “On olnud kaks seika, kus ma pidin tegema grimmi etendusele, mida ma ise pole välja toonud ega esietendust teinud. Seal on vimkat tehtud ja öeldud, et on näitlejale tarvis teha koolutatud juuksed, mida tegelikult ei ole,” jutustab Kongi. “Ja mina muidugi sain sellest “muudatusest” teada minutid enne etenduse algust,” lisas grimeerija. Teise juhtumina meenub Maret Kongile, kuidas tema teadis, et etenduse jaoks tuleb näitlejannale joonistada silmale ilus suur lainerijoon. “Mul oli juba lainer silma juures, kui öeldi “Naliii!”,” meenutab Kongi värvikaid seiku, ent avaldab lootust, et sellist närvikõdiga nalja enam töö puhul ette ei tule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles