Nuutrum toob vaataja ette "Väikesed saladused"

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Lavastaja Peeter Tammearu ja näitleja Triinu Meriste lavastuse "Väikesed saladused" proovis.
Lavastaja Peeter Tammearu ja näitleja Triinu Meriste lavastuse "Väikesed saladused" proovis. Foto: Teater Nuutrum

Teatris Nuutrum esietendub 1. aprillil Andrus Kiviräha verivärske lavatükk "Väikesed saladused".

Andrus Kiviräha sulest sündinud ning Peeter Tammearu lavastatud "Väikesed saladused", mis esietendub Tallinna Vaba Laval, räägib loo naistest, kes soovivad ebaharilikul moel maailma parandada.

Lavastaja Peeter Tammearu sõnul on "Väikesed saladused" ootamatu ja vaimukas lugu, mis sündis soovist tuua kokku neli andekat naisnäitlejat. "Palusin mõni aeg tagasi sõber Andrust, et ta mõtleks neljale vabakutselisele naisnäitlejale, kelle koosmäng võiks publikule ja meile endile huvi pakkuda," ütles lavastaja Peeter Tammearu.

Näidendi autori Andrus Kiviräha sõnul on "Väikesed saladused" ajatu lugu, mis räägib sellest, et mõnikord tuleb häda korral abi väga ootamatust kohast, aga ka sellest, kuidas igaühel meist on oma aadete ja kodumaa teenimiseks erinev viis. "See on sedasorti näidend, mis pakub nalja, ootamatusi ja mõnusat meelelahutust igal suvalisel ajahetkel," ütles Kivirähk.

Laval on Triinu Meriste, Liina Tennosaar, Helena Merzin ja Merilin Kirbits.

Teater Nuutrum loodi 2020. aastal eesmärgiga leida põnevaid ning seni avastamata mängukohtasid Eestis. Teatri eestvedaja ja kunstiline juht on Vainupea mees, näitleja ja lavastaja Jaanus Nuutre. Suveteatrina alustanud, tegutseb teater Nuutrum nüüdseks aasta ringi. Teatri repertuaaris on neli lavastust eri mängukohtades üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles