VIROL valis erakorralisel koosolekul Lääne-Virumaa pealinnaks Kadrina (1)

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Kadrina vallas sündis 1803. aastal Friedrich Reinhold Kreutzwald, keda on nimetatud ka Viru laulikuks.
Kadrina vallas sündis 1803. aastal Friedrich Reinhold Kreutzwald, keda on nimetatud ka Viru laulikuks. Foto: Kadrina Fotoveeb

Lääne-Viru Omavalitsuste Liit kutsus kokku erakorralise koosoleku ja võttis ühehäälselt vastu otsuse, et 1. aprillist saab Kadrinast Lääne-Virumaa pealinn.

Otsus oli tingitud üleriigilisest küsitlusuuringust, kust selgus, et kadrinlased on oma elukohaga väga rahul. Kadrina vald oli üle-eestilises plaanis kõrgel 12. kohal, olles samas esimene Lääne-Virumaa kategoorias. Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu ehk VIROL-i tegevdirektori Sven Hõbemägi sõnul ei olnud pärast tulemuste nägemist enam mõttekohta, rahvas on rääkinud ja üle jäi vaid kiirelt tegutseda. 

"Triin Varek mainis küll kerges hämmingus, et Kadrinal pole ju tarvastki mäe otsas, aga Einar Vallbaum rahustas ta maha, et neil on tantsivad karud, et küllap neil silmapaistvusega probleeme ikka pole," põhjendas Hõbemägi otsust. See, et piirkonna tsentriks on rahvaarvult hoopis väiksem koht, ei ole ka mingi uudis. Maailmast võib tuua näiteks Austraalia, kus pealinnaks on Canberra, mitte Sydney: esimeses ei tule miljonitki rahvaarvuks kokku ja teises elab üle viie miljoni. Seega see väike vahe, mis Rakverel ja Kadrinal sellel skaalal tekib, on minimaalne ja seda võib pidada kõigest statistikaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles