Veerand kodudest on kindlustamata ja pooltel leidub vastutuskindlustus

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Haljalas Põllu 6 süttinud kortermajal polnud kindlustust. Enamikul elanikel aga see-eest oli ja kahjude likvideerimine käib siiamaani.
Haljalas Põllu 6 süttinud kortermajal polnud kindlustust. Enamikul elanikel aga see-eest oli ja kahjude likvideerimine käib siiamaani. Foto: Ain Liiva

Eesti Kindlustusseltside Liidu (EKsL) statistika kohaselt hüvitasid kindlustusseltsid mullu 29 400 kodukindlustuse juhtumit. Kui kodukindlustuse keskmine kahju oli 1430 eurot, siis vastutuskindlustuses oli see 1720 eurot ja enamasti põhjustati kahju naabrile.

EKsLi juhatuse liikme Andres Piirsalu sõnul on kodukindlustusega koos tehtud vastutuskindlustuse lepingute arv on viimastel aastatel kasvanud, kuid hinnanguliselt kuni pooltel kodudest ei ole vastutuskindlustust. "Kui näiteks korteris toimunud veetoru lekke tagajärjel saab alumiste naabrite kodu kannatada, siis vastutuskindlustus hüvitab kahju. Kui kindlustust pole, siis tuleb naabritele tekitatud kahju endal kinni maksta," ütles Piirsalu ning lisas, et koduomaniku vastutusega seotud õnnetusi juhtub kodukindlustuse juhtumitest vähem, aga need on märksa kallimad. 

"Veekahju põhjustamine naabritele oli kõige sagedasem vastutuskindlustuse juhtum möödunud aastal, samuti tekitati naabritele kahjusid remonttööde käigus. Vastutuskindlustus kattis ka kahju, kui lapsed lõhkusid võõraste inimeste vara ja vanemad vastutasid," selgitas Piirsalu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles