XIII noorte tantsupeol osaleb Virumaalt 43 rühma

Merly Raudla
Copy
Noorte laulu- ja tantsupeo "Püha on maa" pressikonverents lauluväljakul.
Noorte laulu- ja tantsupeo "Püha on maa" pressikonverents lauluväljakul. Foto: Madis Veltman

XIII noorte laulu- ja tantsupeol "Püha on maa" osalevate tantsu- ja võimlemisrühmade 274 maakondlikku eelproovi on lõppenud ning tantsupeol esinevad kollektiivid selgunud. XIII noorte tantsupeo etendusel "Sillad" osaleb Lääne-Virumaalt 21 ja Ida-Virumaalt 22 kollektiivi.

Laulu- ja tantsupeo sihtasutuse juhataja Margus Toomla sõnul saatis XIII noorte tantsupeo kunstiline toimkond osalemiskutse 559 kollektiivile, kuhu kuulub 8342 tantsijat ja võimlejat. Tavapäraste koolinoortekollektiivide kõrval osalevad sellel peol pererühmad.

"Tantsupeo eelproovid algasid juba jaanuari keskpaigas ja kestsid kuni märtsi lõpuni. Väga suur heameel oli näha, et vahepealsed koroonaaastad ei ole noortes tantsuhimu kahandanud ja teadmine, et kohe-kohe on tulemas tantsupidu, on aidanud lastel ja noortel ka tantsu juurde naasta," rääkis XIII noorte tantsupeo pealavastaja Agne Kurrikoff-Herman. Ta lisas, et juhendajate pühendumus ja pingutus on imetlusväärne, kuna vahepealseid aastaid on saatnud tõelised väljakutsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles