Mis sa kostad või kus sa pistad

Copy
Mare Rossmann.
Mare Rossmann. Foto: Erakogu

Tartu ülikooli eesti keele ja üldkeeleteaduse doktorant vastas telesaates esitatud küsimusele, mida tähendavad sõnad “liiderlik” ja “osavõtlik”, et liiderlik on liidri omadustega inimene ja osavõtlik on inimene, kes võtab aktiivselt osa paljudest üritustest. Tema vastused tekitasid peaaegu riigipöördeväärilise hukkamõistu. Õli valas tulle veel tema oma põhjendus, et ega ta pole mingi kõndiv õigekeelsuse sõnaraamat.

Keel on muutuv ja ajas arenev organism. Kui poleks olnud poliitikut, kes seletas, mida tähendab supsutama, arvaksin mina tänaseni, et see on tegevus, kus inimene supleb vees ja pistab kord supsti pea vette ja siis supsti jälle välja. Alles hiljuti seletas mulle üks noor inimene, mida tähendab veipimine. Ta ütles, et ema temal suitsetada ei luba, aga veipimisega on leppinud.

“Tee ka suu seks,” ütles vanaema oma pojatütrele, kui pakkus talle šokolaadikooki. “Vanaema, sa ise ütlesid, et on asju, millest räägitakse läbi lillede ja mannavahu.” “Minu ütlemisel pole midagi pistmist seksiga. Tahtsin sulle lihtsalt üht mõnusat ampsu pakkuda.” “Seks on kuum teema, meil emakeeleõpetaja käskis kodus kirjutada essee, mida me arvame seksist. Minu pingnaaber ütles, et tema haris ka õpetajat sellel teemal ja kirjutas, et suuseks on äge, aga peab meeles pidama, et kõik hambad tuleb mängust välja jätta.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles