Tänasest saavad erametsaomanikud taotleda hüvitisi looduskaitseliste piirangute eest

Merly Raudla
Copy
Hüvitise suurus on:

134 eurot Natura sihtkaitsevööndis, Natura piiranguvööndis asuvas või hoiualal asuvas metsaelupaigas, Natura sihtkaitsevööndiks projekteeritaval alal või väljaspool Natura ala sihtkaitsevööndis;

kuni 60 eurot Natura alal piiranguvööndis või hoiualal, kus ei asu metsaelupaik, ning piiranguvööndiks või hoiualaks projekteeritaval alal.
Hüvitise suurus on: 134 eurot Natura sihtkaitsevööndis, Natura piiranguvööndis asuvas või hoiualal asuvas metsaelupaigas, Natura sihtkaitsevööndiks projekteeritaval alal või väljaspool Natura ala sihtkaitsevööndis; kuni 60 eurot Natura alal piiranguvööndis või hoiualal, kus ei asu metsaelupaik, ning piiranguvööndiks või hoiualaks projekteeritaval alal. Foto: Marianne Loorents

4. aprillist 2. maini saab keskkonnainvesteeringute keskusest (KIK) taotleda toetust looduskaitseliste piirangute tõttu saamata jääva tulu hüvitamiseks Natura 2000 erametsamaal ja väljaspool.

Uuendusena laieneb toetus nüüd rohkematele kaitsealustele aladele ja piiranguvööndi metsaelupaikadele.

Kuigi tänavu tuleb metsaomanikel esimest korda esitada hüvitiste taotlused KIK-ile, tegelikkuses see taotlejatele muudatusi kaasa ei too. Nii taotlemine kui ka peamised tingimused on KIK-i metsaosakonna juhataja Gunnar Reinapu sõnul samasugused kui varasematel aastatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles