Ahistav jälgija rikkus katseajal reegleid

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Viru maakohtu Rakvere kohtumaja.
Viru maakohtu Rakvere kohtumaja. Foto: Siim Mihailov

Ahistavas jälgimises süüdi mõistetud Aleksander Tulaidan ei suutnud katseajal kinni pidada liikumispiirangust ning alkoholi ja narkootikumide tarvitamise keelust. Viiel korral nõudeid rikkunud meest võib oodata seitsme kuu pikkune vangistus.

Viru maakohtus mõisteti 2020. aasta viimastel päevadel Aleksander Tulaidan süüdi ahistavas jälgimises. Varem kriminaalkorras karistatud mees sai toona liitkaristuseks seitse kuud tingimisi vangistust kaheaastase katseajaga. Kohus seadis kontrollnõuded, mille alusel Tulaidan ei tohtinud tarvitada alkoholi ega omada ja tarvitada narkootikume. Lisaks ei võinud mees kannatanuga ei telefoni ega interneti teel ühendust võtta. Ka paigaldati süüdimõistetule neljaks kuuks jalavõru.

Süüdistuse kohaselt saatis Tulaidan kannatanule 2020. aasta veebruarist aprillini 123 sõnumit, millest enamik olid hirmutava, alandava ja solvava sisuga. Lisaks ähvardas mees kannatanu elu kallale kippuda. Kui Tulaidan suutis end katseajal ohjeldada ja ei võtnud vahepeal lausa samas trepikojas elanud kannatanuga ühendust, siis liikumispiirangust ning alkoholi ja narkootikumide tarvitamise keelust kinnipidamisega läks teisiti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles