Lihavõttelauale sobivate maiuste tegemine nõuab aega ja täpsust

Kärt Devaney
Copy
Pätsi perenaine Kaja (paremal) juhendab loo autorit, mis järjekorras koostisosad kokku segada.
Pätsi perenaine Kaja (paremal) juhendab loo autorit, mis järjekorras koostisosad kokku segada. Foto: Marianne Loorents

Saabuvad pühad on üheks olulisimaks tähiseks kirikukalendris, ent kevadpühadena toovad need mõnusa pika nädalavahetuse pere keskel kõigile. Kevadiselt kaunistatud kodu ja läbimõeldud pidulaud käivad ikka asja juurde. Kevadpühade traditsiooniline magustoit pasha on mulle seni liiga keerukas tundunud.

Mis seal salata, mulle on lähedaste kostitamine miski, mis pakub pühade ajal erilist rõõmu ja tekitab elevust. Nii otsustasingi endale selgeks teha, mil moel lihavõttepühade juurde kuuluva pasha valmistamine käib. Olen ikka pidanud seda liiga tülikaks ettevõtmiseks – kas pole mitte nii, et vaja on spetsiaalset vormi ja peab mässama kohupiimamassi läbi marli nõrutamisega?

Igal juhul olen valmis õppima, saagu mis saab! Julgust suurde pagarikotta tööd tegema minna annab teadmine,

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles