Valdo Helmelaid tunneb muret koondamislaine pikaajalise mõju pärast

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Tapa vallavanem Valdo Helmelaid.
Tapa vallavanem Valdo Helmelaid. Foto: Erakogu

Moe peenviinavabriku esinduspoe avamist väisanud Tapa vallavanem Valdo Helmelaid saabus sinna kahetiste tunnetega. Ühelt poolt oli põhjust rõõmustada ja teisalt mõtiskleda, sest nüüdseks tuleb koondamisteateid üle Eesti ja jääb vaid oletada, kes võiks olla järgmine.

Samas avaldas vallavanem rõõmu uute perspektiivide üle. Nimelt arutatakse koalitsiooniläbirääkimistel selle üle, kas kaitsetööstust hakatakse edaspidi arendama Tapal. Helmelaidi sõnul on vallas selleks olemas vajalikud tootmisalad ja investeeringud ning ettevõtluse arendamine on piirkonnas igati oodatud, sest ettevõtlus tähendab töökohti, elanikke, maksutulu ning arengut.

Siinkohal meenutas vallavanem kahte akronüümi, mis on tema hinnangul valem elu väljasuretamiseks: NIMBY (ingl k not in my back yard – mitte minu naabrusesse) ja BANANA (ingl k build absolutely nothing anywhere near anything – ärge ehitage mitte midagi mitte kuhugi mitte millegi lähedale). Kaitsetööstusettevõtete võimaliku tegutsema hakkamise kohta vallas ütles Helmelaid, et Tapa ja Tamsalu on vanad tööstuslinnad ja inimesed on tööstussektoriga rohkem kokku puutunud. Vallavanem täiendas, et loomulikult ei ole tööstusettevõtet mõtet ehitada keset aedlinna ega vahetult kortermaja akende alla, metsa või parki. Läbimõeldud üldplaneering välistab sarnase olukorra ning Tapal on see olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles