Kaunid kontserdid tõmbavad juunis Käsmu suve kaunilt käima

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Smilersi ninamees Hendrik Sal-Saller annab Käsmus akustilise kontserdi koos Jaagup Kreemiga.
Smilersi ninamees Hendrik Sal-Saller annab Käsmus akustilise kontserdi koos Jaagup Kreemiga. Foto: Remo Tõnismäe

Juuni keskel kõlavad Käsmus kuuel järjestikusel õhtul taas kaunid kontserdid. 15. aastat järjest korraldatav üritusesari toob kuulajateni nii Raimond Valgre ja Urmas Alenderi kullavaramu kui ka Smilersi akustilise juubelikontserti koos Jaagup Kreemiga. Lennaga ühes astub Käsmus esimest korda üles räppar nublu.

Kaunite kontsertide korraldaja Peep Veedla on nii kõnealuste kontsertide kui ka kogu eeloleva suve suhtes positiivselt meelestatud. "Kõik kuus projekti on seekord ääretult tugevad. Julgen väita, et nii tugevat kava polegi tervikuna varem olnud. Mis põhiline – tundub, et inimesed on koroonahirmust üle saanud," rääkis Veedla. "Nii suuri projekte ette võttes peab ise uskuma, et rahvast tuleb palju."

Senine piletimüük näitab korraldaja sõnul selgelt, et eestlaste armastus meie poproki raudvara Smilersi ja Terminaatori vastu pole vaibunud. Akustiline sõu, mis liidaks Hendrik Sal-Salleri ja Jaagup Kreemi ande, on Veedlal olnud plaanis juba aastaid ning selle taga on omaette lugu. "Hendrik ja Jaagup olid ju kunagi koolivennad. Hendrik on see mees, kes noorukesele Jaagupile Nõmme 10. keskkoolis esimesed duurid selgeks õpetas. Oli tema mentoriks. Seetõttu hakkasimegi juba 2018. aastal plaani pidama, et selline kahe mehe kontsert tuleb ära teha," rääkis korraldaja. Koroona tõttu ei täitunud plaan Terminaatori juubeliaastaks, aga tuleb nüüd, kui Smilersil täitus 30 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles