Palermo madalseiklusraja loomise käigus võetakse maha 30–40 puud

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Punasega markeeritud ala on metsatukk, kuhu Rakvere linna kaasava eelarve toel madalseiklusrada rajatakse.
Punasega markeeritud ala on metsatukk, kuhu Rakvere linna kaasava eelarve toel madalseiklusrada rajatakse. Foto: Rakvere linnavalitsus

Rakvere linna kaasava eelarve kasutamise rahvahääletuse võitis idee rajada Palermo metsa madalseiklusrada, mis arendab laste ja noorte liikumisoskust, tasakaalu ja füüsilist võimekust ning muudab linnametsa veelgi atraktiivsemaks vaba aja veetmise kohaks.

Rakvere linnavalitsus koos spordikeskusega valis madalseiklusraja asukohaks välja ala, mis jääb Tammiku tänava poolse autoparkla lähedale. "Tasane ala mändidega on kindlasti puudele kinnitatavale madalseiklusrajale paremaks asukohaks kui niiskem ja kuuseenamusega ala J. Kunderi tänava parklapoolses osas," ütles linnaaednik Kärt-Mari Paju.

Sel nädalal algavad madalseiklusraja ehitust ettevalmistavad raietööd, mille käigus võetakse ligi 1500 ruutmeetri suurusel alal maha 30–40 kuivanud ja kahjustatud mändi ja lehtpuud ning puhastatakse see puudealusest võsast. "Metsast ala ei raiuta lagedaks, vaid võtame ära vaid mõned üksikud puud. See võimaldab seiklusradade paremat paigutamist puude vahele. Soovime raied ära teha veel enne suure pesitsusaja algust," rääkis Paju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles