Tuumajaam võib tulla Kunda, Loksa, Toila või Varbla kanti

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Tuumaenergia töörühma ruumianalüüsi tulemused. Punasega on markeeritud ala, kus eri kriteeriumid välistavad tuumajaama rajamise. Sinisega markeeritud alal on tuumajaama rajamine võimalik. Roheliste ringidega ümbritsetud aladel tekiks tuumajaama loomisega kõige positiivsem regionaalne efekt.
Tuumaenergia töörühma ruumianalüüsi tulemused. Punasega on markeeritud ala, kus eri kriteeriumid välistavad tuumajaama rajamise. Sinisega markeeritud alal on tuumajaama rajamine võimalik. Roheliste ringidega ümbritsetud aladel tekiks tuumajaama loomisega kõige positiivsem regionaalne efekt. Foto: Tuumaenergia töörühm

Kolmapäeval andis riigi tuumaenergia töörühm ülevaate nii tuumajaama kui ka kasutatud tuumkütuse lõppladestuspaiga võimalikest asukohtadest. Kui esialgses valikus oli viisteist piirkonda, jäi kitsendusi arvestades neist alles neli.

Riigi tuumaenergia töörühm, kuhu kuulub esindajaid pea kõikidest ministeeriumitest, on käinud koos kaks aastat. Töörühma lõppraport, mille põhjal valitsus teeb otsuse, kas tuumajaam rajatakse Eestisse või mitte, valmib aasta lõpuks. Üheks eesmärgiks on olnud välja selgitada, kas Eestis üldse leidub kohti, kuhu oleks võimalik tuumaelektrijaam rajada.

Keskkonnaministeeriumi kantsler Meelis Münt, kes on töörühma juht, rõhutas, et töörühm lähtub Rahvusvahelise Aatomienergiaagentuuri juhendmaterjalist. "Kui ei ole riigis sellist asukohta, kuhu on võimalik üleüldse põhimõtteliselt ette näha tuumajaama ja ka tuumajaamas tekkivate jäätmete lõppladestuspaika, siis me ei saa rääkida üldse võimalusest tuumajaama Eestis kasutusele võtta," ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles