Vahakulmu võib saada moodsa maaaluse biopuhasti

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Reoveepuhasti Lehtses. Erinevalt Lehtsest rajatakse Vahakulmu biopuhasti aga täielikult maa alla, nii et väljastpoolt jääb näha üksnes kaevukaas.
Reoveepuhasti Lehtses. Erinevalt Lehtsest rajatakse Vahakulmu biopuhasti aga täielikult maa alla, nii et väljastpoolt jääb näha üksnes kaevukaas. Foto: Aare Palmsalu

Tapa valla veeettevõte Tapa Vesi OÜ valmistab ette taotlust keskkonnainvesteeringute keskusele, et rajada Vahakulmu külla biopuhasti ja imbväljak. Edu korral valmiks rajatis järgmise aasta 1. juuliks.

Tapa Vee tegevjuhi Aare Palmsalu sõnul on Vahakulmu külla biopuhasti ja imbväljaku rajamine valla arengukavas sees, aga tööde täpne maksumus ei ole veel teada, sest hange on korraldamata. Hinnanguliselt läheks see maksma umbes 60 000 eurot, millest 60 protsenti moodustaks keskkonnainvesteeringute keskuse toetus. Seda muidugi juhul, kui toetust saadakse.

Vahakulmu reoveekogumisala suuruseks arvestatakse 100 ie-d ehk inimekvivalenti. "Aga tegelikult seal elab vähem inimesi. Seal vist 50 inimest kasutab ühiskanalisatsiooni," rääkis Palmsalu. Tegemist on kahe kolmekorruselise kortermaja elanikega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles