Üldkasulikku tööd ei saa teha vangis istudes

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Varguste ja lõhkeaine käitlemise eest vangis istuv Uhvanov näitas üles valmisolekut teha üldkasulik töö peale vabanemist ära.
Varguste ja lõhkeaine käitlemise eest vangis istuv Uhvanov näitas üles valmisolekut teha üldkasulik töö peale vabanemist ära. Foto: Siim Mihailov

Kui kellegi karistusregister on kirju nagu lapitekk, siis on see Pavel Uhvanov. Mitu korda kriminaalkorras ja kuuel korral väärteo korras karistatud Uhvanov istus kohtupingis taas 3. aprillil. Sel korral oli kõne all küsimus, kas lisada juba vangis olevale mehele 20 päeva aresti või mitte.

Seik ise on pisut kurioosne, sest ajal, mil Pavel Uhvanov pidi mullu üldkasulikku tööd tegema, oli ta uues kuriteos kahtlustatavana juba kinni peetud. Kriminaalhooldusametnik tegi kohtule erakorralise ettekande ja taotles mehele 20 päeva aresti. 20 tundi üldkasulikku tööd määrati Uhvanovile Viru maakohtus mullu novembris korduvalt juhiloata sõidu ning registreerimata ja tehnoülevaatuseta auto roolimise eest.

Uhvanov vabanes vanglast 2021. aastal enne kahe ja poole aasta pikkuse vangistuse ärakandmist. Nimelt sai ta 2019. aastal karistada mootorsõiduki korduvas juhtimises joobeseisundis ja juhtimisõiguseta. Otsus kaevati edasi, aga Tartu ringkonnakohus kaebust ei rahuldanud. Küll aga tõi ringkonnakohus esile, et Uhvanovil on head suhted lähedastega ja tal on peale vangistuse kandmist olemas elukoht. Tüliõunaks võivad muutuda 13 500 euro suurune võlg ja alkoholiprobleemid, mis võivad soodustada uue kuriteo toimepanemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles