Jooksunädal kutsub tasuta treeningutele

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Jooksunädalal saab treeneri juhendamisel lipata Rakveres, Tapal, Tamsalus ja Ebaveres.
Jooksunädalal saab treeneri juhendamisel lipata Rakveres, Tapal, Tamsalus ja Ebaveres. Foto: Mallor Malmre

Täna, 17. aprillil algab taas Eesti Terviseradade eestvedamisel üleeestiline jooksunädal, mille kestel toimub tippjuhendajate käe all ligi poolsada tasuta treeningut. Treeningutele on oodatud nii jooksuga alustajad kui ka harrastusjooksjad. 

Jooksunädala treeningud toimuvad 17.–23. aprillini paljudes Eesti paikades. Lääne-Virumaal saab treeneri juhendamisel jooksutrenni teha neljas  kohas. 17. aprillil kell 18 alustatakse Ebavere tervisekeskuse parklas (juhendab Marti Alt), Rakveres 18. aprillil kell 18 Palermo terviseraja ülemises parklas (Alar Madilainen), 18. aprillil kell 18 Tamsalu terviseraja alguses (Kaili Ots) ja 20. aprillil kell 18 Männikumäe terviserajal (Kiriku 2, Kaili Ots).

Treeningutel, kuhu on oodatud liikumishuvilised igas vanuses, antakse nõu, kuidas jooksutrennidega alustada, milliseid harjutusi trenni eel ja järel teha ning kuidas oma entusiasmi hooaja lõpuni hoida. Trennis osalemiseks pole vaja teha muud kui tulla viis minutit enne jooksutunni algust kohtumispaika. 

Eesti Terviseradade juhataja Assar Jõepera sõnul on huvi jooksunädala treeningute vastu väga suur. "Eelmisel aastal jooksunädala raames toimunud 20 tasuta trenni osutusid väga populaarseks. Nii otsustasime sel kevadel, kui tähistame ka liikumisaastat, tasuta trennide hulka kasvatada ning läbi viia 46 treeningut Narvast Kuressaareni ja Haapsalust Võruni," ütles Jõepera. "Just nüüd, kui kevad on täies hoos, on õige aeg jooksutossud kapist välja võtta ja rajale suunduda," julgustas ta. 

Treeningud toimuvad Tallinnas, Tartus, Pärnus, Rakveres, Narvas, Jõhvis, Viljandis, Võrus, Põlvas, Raplas, Haapsalus, Saaremaal, Hiiumaal ja mujalgi. Treeneriteks on teiste seas mitmekordsed Eesti meistrid Roman Fosti, Liina Tšernov, Toomas Tarm, Maile Mangusson, ultrajooksjad Hannes Veide ja Raili Rüütel, orienteerujad Annika Rihma ja Kenny Kivikas, laskesuusataja Raido Ränkel ja teised. Tasuta jooksutrennide kava on üleval veebilehel terviserajad.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles