Päästjad maadlesid kulupõlengute ja lõketega

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Tapal põles lõke nii suure leegiga, et sellest süttis aiavärav ja põleng ohustas kuuri.
Tapal põles lõke nii suure leegiga, et sellest süttis aiavärav ja põleng ohustas kuuri. Foto: Päästeamet

Nädalavahetusel olid päästjatel käed tööd täis: tuli saada jagu viiest kulupõlengust, kustutada ohtlikke lõkkeid ja tegelda suitsu sisse ajava ahjuga.

Reedel kell 11.50 said päästjad väljakutse Vinni valda Nurkse külla, kus kulupõleng oli liikumas metsa suunas. Rakvere ja Väike-Maarja päästjad kustutasid UTV-de abil 2,5 hektaril põlenud kulu.

Pärastlõunal kihutasid päästjad kell 15.51 Tapa poole, sest oli teada antud kulupõlengust garaažide juures Leina tänaval. Päästjad kustutasid 60 ruutmeetril põlenud kulu ja prahi ning tuld võtnud metallist garaažiboks kiiresti. Kustutustööd lõppesid kell 16.31.

Laupäeval oli eriti tihe tööpäev. Kell 10.46 sõitsid päästjad Tapa linna Spordi tänavale, kus teataja sõnul põles lõke suure leegiga, sellest oli süttinud ka aiavärav ja põleng ohustas kuuri. Päästjad kustutasid põlengu kella 11.15-ks.

Kell 14.13 sõitsid päästjad Kadrina valda Kallukse külla, kus järelevalve all olnud lõke oli käest läinud ja süüdanud kulu. Põleng levis tuule tõttu edasi. Päästjad kustutasid 1 hektaril põlenud kulu kella 14.45-ks. 

Kell 14.13 kihutati Tapa valda Järsi külla, kus lõkkest oli süttinud kulu ja oli oht metsale. Kella 16.28-ks oli tule levikule piir pandud. Hinnanguliselt põles üks hektar kulu. Samal ajal tuli teade ka suitsust samas külas metsa läheduses. Tegemist oli lõkkega ning päästjad tegid lõkketegijatele selgitustööd.

Kell 14.53 teatas häirekeskusele raudtee dispetšer Mõedaka külas raudtee ääres põlevast kulust. Põlengu kustutamiseks sõitsid välja Rakvere, Kunda ja Väike-Maarja päästjad. Kell 15.39 saadi tule levikule piir ja põleng likvideeriti kella 17-ks. Kokku põles kulu ja võsa raudtee ääres 400 meetri ulatuses.

Pühapäeval kell 20 anti häirekeskusele teada, et Tapal Kivilo tänaval tuleb maja alumise korruse aknast ja ukse vahelt suitsu, korteris viibib inimene. Põlenguohtu siiski ei olnud, suitsu põhjuseks oli sisse ajav ahi, elanik aga magas. Korteris puudusid suitsu- ja vingugaasiandur. Päästjad viisid läbi kodunõustamise.

Kell 21.38 käisid päästjad Vinni vallas Pajusti külas kustutamas järelevalveta lõket.

Päästjad hoiatavad, et tule tegemisel tuleb jälgida tuule suunda ja kiirust. Kui on oht, et tuul võib sädemed lõkkest kaugemale lennutada, tuleb lõkketegu jätta teiseks korraks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles