Juhtkiri: tõde ja kuulujutud

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere haigla erakorralise meditsiini osakonna juht Aile Kaasik lahkus päevapealt töölt. Avalikkus on täis sahinaid, kuid olukorraga kursis olevad isikud räägivad vaid ümmargust juttu või annavad stampvastuseid. Loomulikult, asutusesisesed töösuhted ei olegi avalikuks arutamiseks, kuid haigla ei ole suvaline eraettevõte, mille tegemistesse teised oma nina toppima ei peaks.

Mitterääkimine või pooliku tõe avalikustamine tekitab pingeid ja kuulujutte. Poolikutest tõdedest teeb uudise tarbija omad järeldused, mis võivad tõest erineda kui öö ja päev. Võimule pääsenud reformierakond ei julgenud ausalt rääkida riigi majanduslikust olukorrast ning maksude tõstmise vajadusest. Nüüd on tagajärg käes: poolehoid valitsusele hakkas langema veel enne, kui see ametisse asus. Ometi saavad mõistusega inimesed aru, et lust ja lillepidu ei saa kesta igavesti. Aga miks sellest siis ei räägitud, kui rääkima pidi.

Ott Tänaku ja Markko Märtini koostöö lõppemise kohta imevad ajakirjanikud pastakast lugusid, sest kumbki pool ei kommenteeri rohkem, kui oli kirjas esialgses lakoonilises pressiteates. Uudiste tarbijad hakkavad seetõttu välja mõtlema oma teooriaid, mis paiguti kasvavad suuremaks kui uudis ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles