Naiskodukaitsjad innustavad veteranide auks liikuma

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Rada saab läbida kõndides või ratastel.
Rada saab läbida kõndides või ratastel. Foto: Kaja Tammeoks

Täna, 17. aprillil saab avapaugu "Anname au! Sinilillerännak" Rakveres, millega naiskodukaitse Viru ringkond tõstab ausse kaitseväe ja Kaitseliidu veteranid ning innustab liikumisaastal rohkem liikuma.

Sinilillerännakule on oodatud igas vanuses ja erineva füüsilise ettevalmistusega inimesed, rada on läbitav nii jala kui ka ratastel.

Nutiraja pikkus linnulennult on kümme kilomeetrit. Rajal on 19 punkti ning kõigi vahel, kes läbivad neist vähemalt kümme, loositakse välja auhindu.

Vajalik on mobiiltelefon, kuhu tuleb laadida NaviCupi äpp. Seda saab tasuta alla laadida nii Play poest kui ka App Store‘ist. Seejärel tuleb lülitada sisse GPS ja üles otsida üritus nimega Sinilillerada Rakveres. Läbima ei pea kogu rada.

Rajameister Evely Press märkis, et punktide läbimise järjekord ega raja läbimise kiirus ei ole olulised. "Rada on üles pandud selliselt, et saad ise valida sobiva tempo ja trajektoori ning koguda just niipalju punkte, kui soovid. Kui ühel päeval enam ei jaksa, siis rada saad jätkata ka teisel päeval ja nii kuni kuu lõpuni," selgitas naiskodukaitsja.

"Anname au! Sinilillerännaku" rada on üleval aprilli lõpuni.

Alates 2014. aastast on Eesti Vigastatud Võitlejate Ühing koostöös naiskodukaitsega korraldanud igal kevadel Sinilillekampaaniat, mis kutsub üles kandma Sinilille rinnamärki kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide ning nende lähedaste tunnustuseks. Kümnendal ehk juubeliaastal kogutakse annetusi, et toetada veterane ja nende lähedasi ning tervishoiuvaldkonda laiemalt.

Sinilillesümboolika müügist saadav tulu aitab koostöös Pärnu Lahe Rotary Klubiga luua Pärnu randa ujumisvõimaluse ka puuetega inimestele, soetada Hiiumaa haiglale vajalik videokolonoskoop ning koostöös paraolümpiakomiteega luua Kiviõli seikluskeskusesse parasuusatamise võimalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles