Loomakaitsjate solgutatud Riksi närvid ütlesid üles ja ta pures hoiukodus ühe koera surnuks

Copy
Pikalt mööda Eestit solgutatud Riks leidis endale uue kodu esmaspäeva õhtul.
Pikalt mööda Eestit solgutatud Riks leidis endale uue kodu esmaspäeva õhtul. Foto: Helen Kähr

Tapa vallas Sauväljal elavalt Ille Pillbergilt võttis põllumajandus- ja toiduamet tänavu veebruaris ära kümme koera, kes Eestimaa Loomakaitse Liidu (ELL) hinnangul elasid halbades tingimustes. Kutsud anti ELL-i hoole alla, kuid nüüd on organisatsioon ise Riksi-nimelise koeraga hädas ja on levinud isegi (kinnitamata) info, et ELL laseb koera hukata, kui talle lähiajal päriskodu ei leita. Loomakaitsja Heiki Valner leiab, et koera vedamine ühest hoiukodust teise on loomale piinavam kui natukene kehvades, kuid selle eest stabiilsetes tingimustes elamine.

Ille Pillbergilt võeti ära kümme koera, kuus jäeti talle alles. Virumaa Teataja on sellest loost mitu korda kirjutanud. Pillberg ise ja mõned kõrvalseisjad on neis artiklites öelnud, et koerte pidamistingimused polnud sugugi nii halvad, et need tulnuks omanikult ära võtta. Aga vastava akti koostas põllumajandus- ja toiduamet, nii et kõik oli seaduslik.

Praeguseks on aga selgunud, et ELL ise pole Riksi-nimelise koeraga hakkama saanud ja looma on solgutatud küll hoiukodudesse, küll loomahotelli. Riks ise pole ka patust prii, kui nii tohib ülepea ühte koera iseloomustada – hoiukodus elades pures ta surnuks ühe taksi. Aga pigem ei tulenenud see mitte Riksi kurjast loomusest, vaid tema närvikavast, mille inimesed olid nässu keeranud  – koer on hoiukodude vahel solgutamisest ilmselgelt häiritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles