Rakvere valmistab ette tänavaehitust Kukekülas

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Härma tänav.
Härma tänav. Foto: Kristel Mänd

Üks Rakvere linna tänavustest suurematest teeehitusprojektidest on Härma ja Malmi tänava rekonstrueerimine ühes Sepa tänava asfalteerimisega.

Kuigi ehitustööd algavad alles maikuus, alustatakse eeltöödega juba järgmisel nädalal, kui esmase tegevusena võetakse maha ehitusele ettejäävad vanad nuditud pärnad, mille asemele rajatakse uus haljastus.

Rakvere abilinnapea Kert Karuse sõnul lähevad raiesse neli puud Malmi tänaval ja 44 puud Härma tänaval. "Kuna kogu olemasolev tänavaruum läheb tervikuna ümberehitamisele, saavad olemasolevate puude juured nii mahuka teeehituse käigus ulatuslikke kahjustusi, et nende väljavahetamine uute vastu on möödapääsmatu. Mõistlik on teha puude asendus ehituse ajal. Seepärast teeme raied ära esimese tööna, kuna venitamine võib lõppeda sellega, et puude otsas on lindude pesad," kommenteeris Karus.

Maikuus algavate tööde käigus ehitatakse Härma ja Malmi tänavale uus sõidutee konstruktsioon ja tee saab uue asfaltkatte. Samuti ehitatakse mõlemale poole tänavat kõnniteed ning paigaldatakse äärekivid. Ühtlasi lahendatakse tööde käigus sademevee ärajuhtimine.

Uushaljastus rajatakse mõlemale poole teed. Mõlemad tänavad saavad haljastatud hariliku pihlaka püramiidse sordiga. Pihlakas on ilus värviline tänavapuu, mis ei kasva liiga suureks ja mahub ka 50 aasta pärast linnaruumi ära. Samuti toob ta oma õitsemise ja marjadega linnaloodusele juurde mitmekesisust. Tänavatele istutatakse kokku 114 puud, mida on senisest kaks korda enam.

Kolmapäeval, 26. aprillil algusega kell 16 toimub Rakvere linnavalitsuses avalik infotund, kus tutvustatakse Härma ja Malmi tänava rekonstrueerimist piirkonna elanikele ja kõigile teistele huvilistele. Infot jagavad abilinnapea Kert Karus ja linnavalitsuse teedeinsener Lennart Korbe. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles