Külmad ööd lükkavad külvi pisut edasi, kuid muud tööd juba käivad

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Olav Kreen ütles, et praegu on mulla niiskus külvamiseks ide­aalne. Pealt veidi tolmab, aga sügavamal on muld ilus sõmer.
Olav Kreen ütles, et praegu on mulla niiskus külvamiseks ide­aalne. Pealt veidi tolmab, aga sügavamal on muld ilus sõmer. Foto: Marianne Loorents

Väetise muutlik hind võib sellel aastal põllumehed panna raskesse olukorda. Samas ollakse, nagu ikka, looduse meelevallas ja sügisel lõigatakse seda, mida kevadel küliti. Pooled põldudest on siiski talivilja all, aga suvekultuuride külvamiseni läheb veel pisut aega.

Viru-Nigula vallas tegutseva Rabaveere Farm OÜ juhatuse liige Olav Kreen ütles, et hooaja käivitamine on alanud ja selle käigus vaadatakse üle masinad ning nende seadistus. “Taliviljade esimene väetusring on tehtud ja täna algas hernekülv. Eelmisel aastal läksime seda teed, et otsustasime vähendada suvirapsi osakaalu ja suurendada taliviljade oma,” rääkis Kreen, kes tõi esile, et suvirapsi hakkasid kimbutama putukate rünnakud ja lisaks on tõrjevahendeid vähemaks jäänud.

Kreen nentis, et põldu ei tohi tühjaks jätta. “Sina narrid põldu ühe korra ja põld narrib sind üheksa korda vastu. Põldu harides pole meil õigust jätta maad mikromineraalide nälga,” kõneles ta. Sügisel neljakordseks tõusnud väetisehindade tõttu kaaluti tõsiselt, kas üldse uueks hooajaks väetist osta. Otsustati osta, sest kevadeks võinuks tekkida oht, et väetist pole üldse saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles