Õpilasfirma ühendab sõpru ja õpetab ettevõtlust

Kärt Devaney
Copy
Viktoria Anton, Cristo Virunurm, Carmen Krihvel ehk õpilasfirma Vääriskott.
Viktoria Anton, Cristo Virunurm, Carmen Krihvel ehk õpilasfirma Vääriskott. Foto: Õf Vääriskott

11. klassis on õpilaste üks ülesandeid teha uurimistöö. Järjest kogub aga populaarsust võimalus täita see hoopis õpilasfirma asutamisega. Sama tegid ka kolm Vinni-Pajusti gümnaasiumi õpilast, luues firma, et meisterdada mahepuuvillasest kangast eriliselt kujundatud kotte. Õpilasfirmal nimi on Vääriskott.

Õpilasfirmade tegemisi koordineerib Jouth Achievement Eesti SA, mis on tegutsenud juba aastast 1992. Naljaga pooleks sõnab sihtasutuses koolitustega tegelev Merike Elmik, et esimeste programmis osalenute lapsed saavad juba ise õpilasfirma luua. “Lühidalt öeldes on see aastane ettevõtlusprogramm, mis eelnevalt õpetab õpetajatele vajalikud oskused ja meetodid selgeks ja õpetajad annavad need programmis osalevatele lastele edasi,” selgitas Merike Elmik. Vääriskoti loomisel juhendas õpilasi Vinni-Pajusti gümnaasiumi majandusõpetaja Diana Tandru.

Carmen Krihvel, kes õpilasfirmas peab direktoriametit, oli see, kes kaaslastele idee välja käis. “Uurimistöö teemat valides leidsin, et uurimistöö koostamine võiks endaga kaasa anda ka praktilise väärtuse ja kasulikud kogemused tulevikuks,” kõneles Krihvel. Mõttega olid päri ka kaks Carmen Krihveli klassikaaslast Cristo Virunurm ja Viktoria Anton, kellega koos otsustati lõpuks õpilasfirma luua. Üheskoos nähti õpilasfirma loomises paljusid plusse ning ka suurt väljakutset, mis noorte sõnul annab hea võimaluse end arendada. Krihvel ütles, et õpilasfirmas ollaksegi kolmekesi, mis on ka minimaalne lubatud õpilasfirma liikmete arv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles