Uuel nädalal algab registreerimine mootorratta sõidueksamile

Kevin Volter
Copy
Mootorratta juhiloa taotlemisel sooritatakse õppesõidud ja ka transpordiameti sõidueksam nii, et õpilane sõidab kaherattalisega ees ning sõiduõpetaja või eksamineerija tema järel.
Mootorratta juhiloa taotlemisel sooritatakse õppesõidud ja ka transpordiameti sõidueksam nii, et õpilane sõidab kaherattalisega ees ning sõiduõpetaja või eksamineerija tema järel. Foto: Elmo Riig

Transpordiamet avab 24. aprillil A-kategooria sõidueksamile registreerimise nii e-teeninduses kui ka büroodes kohapeal. Esimesed sõidueksamid toimuvad aprilli viimasel nädalal Lõuna- ja Lääne-Eestis ning mai esimesel nädalal Põhja- ja Ida-Eestis.

E-teeninduses peaksid end sõidueksamile registreerima need juhikandidaadid, kellel eelmisel aastal eksam tegemata jäi ja kes autokooliga enam aktiivselt ei suhtle. E-teeninduses on saadaval ajad mootorratta sõidueksamiks transpordiameti Tallinna, Tartu, Pärnu ja Jõhvi büroodes. Need, kellel on samal ajal A-kategooria juhtimisõiguse taotlemisega pooleli mõne muu kategooria juhtimisõiguse taotlemine, ei saa eksamiaega e-teeninduses registreerida ning neil tuleb pöörduda transpordiameti teenindusbüroosse.

Autokooli kaudu broneerimine ja registreerimine toimub kooli koostatud nimekirjade ja volituste alusel ehk kool teeb õpilase eest kõik toimingud. Segaduste vältimiseks peaks õpilane kooliga sel teemal läbi rääkima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles