ELVL sõlmis Rakverega lõimumise partnerluslepingu

Kevin Volter
Copy
Rakvere Keskväljak.
Rakvere Keskväljak. Foto: Lisette Luik

Eesti Linnade ja Valdade Liit (ELVL) sõlmis kolmeaastase partnerluslepingu Tallinna, Tartu ja Rakvere linnaga lõimumise, sealhulgas kohanemise valdkonnas, et arendada kohalikul tasandil teenuseid ja koostöövõrgustikke ning kaasata sihtrühmi kogukonna tegevustesse.

Partnerluslepingute alusel töötavad kohalikes omavalitsustes valdkonna koordinaatorid ja toetatakse kolme tegevussuunda: lõimumine, sihtrühmade toetamine ja võrgustiku arendamine. Kohaliku omavalitsuse koordinaatorid tegelevad rände- ja lõimumis-, sealhulgas kohanemisinfo ja tervikpildi koondamisega oma regioonis, kohaliku tasandi tugivõrgustiku eestvedamise ja koostöö koordineerimisega. Lisaks kuuluvad nende vastutusalasse uussisserändajatele avalike teenuste osutamise võimekuse arendamine, nende informeerimine, nõustamine ja tagasiside kogumine ning sihtrühmade kaasamine.

Sõlmitud partnerluslepingu kohaselt eraldatakse Rakvere linnale 157 250 eurot. "Rakvere linnal on juba edukas kogemus mullu lõppenud pilootprojektiga uussisserändajate toetamiseks," sõnas Rakvere linnavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Kersti Suun-Deket. Ta lisas, et omavalitsused seisavad lõimumise ja kohanemise valdkonnas paljude väljakutsete ees. "Lõimumine on päris keeruline protsess nii laste kui ka täiskasvanute jaoks, kus toetusel ja jõustamisel on suur roll. Mul on väga hea meel, et valdkonda hakatakse koordineerima üleeestiliselt. Kolmeaastase partnerluslepingu sõlmimine võimaldab meil jätkata koostöös Tallinna ja Tartu linnaga oluliste teenuste arendamist, arendades ühtlasi väärtuslikku võrgustikutööd," rääkis Suun-Deket.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles