Ööbikuöödel jutustatakse Kunda ja Moe lugusid

, Eesti rahvakultuuri keskuse rahvakultuurispetsialist Lääne-Virumaal
Copy
Festival Ööbikuööd on loodud jutuvestmise kui ajatu ja olulise kultuurilise nähtuse tähelepanu keskpunkti tõstmiseks ja elava pärandi kogemiseks.
Festival Ööbikuööd on loodud jutuvestmise kui ajatu ja olulise kultuurilise nähtuse tähelepanu keskpunkti tõstmiseks ja elava pärandi kogemiseks. Foto: Eesti rahvakultuuri keskus

Eesti rahvakultuuri keskuse kolmandast jutuvestmisfestivalist Ööbikuööd on Lääne-Virumaal võimalik osa saada Kunda linna klubis ja Saksi raamatukogus. Kunda pärimuslugude kohvikus leiab 16. mail kell 13 aset piirkonnast kogutud mälestuste jutustamine, jäädvustamine ja talletamine. Saksi raamatukogus ja Moe muuseum-külastuskeskuses kõneldakse 20. mail kell 16, kuidas jõudis nõukogude aeg Moele, 1945.–1950. aastatest Moe piiritustehases ja kolhooside loomisest.

Viru-Nigula valla kultuurikeskus koostöös Viru-Nigula valla noorte näiteringiga ootab huvilisi Kunda pärimuslugude kohvikusse. Räägitakse Kundast Rakveresse käinud reisirongist ja sellest, et kui reisijate vedu lõpetati, korraldasid kohalikud perroonil “leinapeo”. Mälestusi ja meenutusi, mida jagatakse, on kuhjaga.

Kunda ühisgümnaasiumi raamatukoguhoidja Luule Raam on paljude aastate jooksul kogunud lugusid Kunda linna tekkest, sealsest eluolust ja värvikatest inimestest. Suurem jagu lugudest on muutunud pärimuseks, mida on edasi rääkinud juba mitu põlvkonda. Mälestused, mis on keskealistele ja vanematele inimestele legendideks saanud, on täiesti tundmatud nooremale põlvkonnale. Viru-Nigula valla kultuurikeskuse kultuurikorraldajad ja Viru-Nigula valla noorte näiteringi liikmed koos juhendaja Anne-Liisi Laanestega on teinud valiku põnevamatest lugudest, mida noored näitlejad jutustavad edasi oma eakaaslastele ja kõigile linnakodanikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles