Lendorava arvukus näitab kahanemismärke

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Seda lend­oravat pildistas Uudo Timm seitsme aasta eest. Tänavu 15. ja 16. aprillil ükski lend­orav talguliste kaamerasse ei jäänud.
Seda lend­oravat pildistas Uudo Timm seitsme aasta eest. Tänavu 15. ja 16. aprillil ükski lend­orav talguliste kaamerasse ei jäänud. Foto: Uudo Timm

15. ja 16. aprillil otsiti lendoravat talgute käigus Virumaalt ja Jõgevamaalt. Ehkki otsingud kestavad mai keskpaigani, on juba selge, et võrreldes möödunud aastaga on lendoravaid Eestis oluliselt vähem. See teeb teadlased murelikuks.

Neliteist lendoravaotsijat jagunesid aprilli keskel kolmeks rühmaks, mida juhtisid Maris Mägi, Uudo Timm ja Liisa Rennel. Jõgevamaal käidi Jõemetsa, Adraku ja Kärasi piirkonnas, Ida-Virumaal Metskülas ning Mustassaares.

“Jagasime inimesed ära nii, et iga rühm mahuks ühe masina peale. Jagasime ka nii, kuidas inimeste füüsilised võimed on. Osad on sellised välitööhundid, kes ei löö risti ette millegi ees, on seal vesi või tõuseb metsamurd. Teised on tagasihoidlikumad. Vastavalt võimekusele sai valitud alasid, kui palju ja millist maastikku üks või teine grupp käis vaatamas,” rääkis zooloog Uudo Timm, kes on Eesti tuntuim lend­oravauurija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles