Uued omanikud annavad kuulsusrikkale villale uue elu (1)

Merly Raudla
Copy
Margit Udikas-Susi ütles, et palju mööblit on tulnud mõnest nende kohvikust ja saanud uue elu villa Dombrovkas.
Margit Udikas-Susi ütles, et palju mööblit on tulnud mõnest nende kohvikust ja saanud uue elu villa Dombrovkas. Foto: Marianne Loorents

Nõukogude ajal pioneerilaagri hoonena tuntud villa Dombrovka Karepal seisab uue elu lävel. Kolm ja pool aastat on kohvikupidajatest ettevõtjad hoonest aastakümnetetaguste remontide käigus tehtut kõrvaldanud, et suvituspärli endist hiilgeaega taastada.

Karepa külas ringi sõites võib tuhatkond ruutmeetrit suur kahekorruseline puidust villa Dombrovka jääda puude vahel märkamatuks. Ent nüüdseks on maja ümber vohanud võsale piir pandud. Osa tagasihoidlikust ja ajahambast puretud pruunist voodrist on saanud hoopis särava helesinise värvikuue. Võib arvata, et peagi ei jää villa enam möödujate tähelepanuta. Peagi hakkab endistel aegadel ohtrasti pidusid ning seltskonnaüritusi võõrustanud villas elu taas keema.

Villa Dombrovka näeb hoovi poolt nüüdseks välja kui suursugune häärber. Kunagi oli esimese korruse veranda lahtine ja seal peal rõdu.
Villa Dombrovka näeb hoovi poolt nüüdseks välja kui suursugune häärber. Kunagi oli esimese korruse veranda lahtine ja seal peal rõdu. Foto: Marianne Loorents
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles