Ebaseaduslik metsaraie päädis vanglakaristuste pikendamisega

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Ebaseaduslik metsaraie tehti Aap Velsi (pildil) emale kuulunud metsakinnistul.
Ebaseaduslik metsaraie tehti Aap Velsi (pildil) emale kuulunud metsakinnistul. Foto: Tairo Lutter

Täna tunnistati Rakvere kohtumajas süüdi Aap Vels ja Aleksander Fokin, kes tekitasid ebaseadusliku metsaraiega keskkonnale olulise kahju ja peavad nüüd 6600 euro võrra kukrut kergendama. Ühe karistusvõimalusena on teo eest ette nähtud ka rahaline karistus, kuid kohtunik leidis, et see ei anna ilmselt soovitud tulemust, ja pikendas paari kuu jagu meeste kehtivat vanglakaristust.

Aap Velsil tuleb liitkaristusena kanda kolme aasta ja seitsme kuu ning Fokinil kolme aasta ja kahe kuu pikkust vangistust. Kohus leidis, et kirjalikud tõendid olid asjakohased ja neist nähtus, et Vels ja Fokin panid teo toime ühiselt. Lisaks kasutasid mehed kohtu hinnangul ära metsaraie teostajate teadmatust.

Ütluste põhjal selgus, et Vels ja Fokin näitasid saemeestele metsateatist ja piire, kust puid raiuda. Küll aga ei tulnud juttu lõikuse mahust ega raietüübist. Ühel hektaril plaanitud 25-tihumeetrise harvendusraie asemel võeti prokuratuuri hinnangul metsa lõpuks maha 112 tihumeetrit, millega tekitati keskkonnale oluline kahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles