Auto põiki ja hüppesse: parimad driftijad selgusid Kehala ringrajal

Kevin Volter
Copy
Tandemsõit virtuaalsel Kehala rajal. Esiplaanil Markus Kask, teda jälitab Olav Tagaküla.
Tandemsõit virtuaalsel Kehala rajal. Esiplaanil Markus Kask, teda jälitab Olav Tagaküla. Foto: Ragnar Takkel

Nädalavahetusel kulmineerus Estonian Virtual Drifti (EVD) korraldatud drifti karikasari Kehala virtuaalsel rajal. Arvutimängus Assetto Corsa toimuval võistlusel jõudis esimest korda finaali kohalik mees Rainer Vassiljev, kes pidi paraku tunnistama Markus Kase paremust.

Karikasari, mis sai alguse märtsis, peeti esimest korda Eesti Virtuaalse Autospordi Liidu (EVAL) tiiva all. Seda seetõttu, et sügisel plaanitakse korraldada esimesed virtuaaldrifti Eesti meistrivõistlused. Karikasari oli EVD eestvedajate jaoks justkui proov, et välja selgitada korraldustiimi head ja vead. Et virtuaalvõistlused on tunnustatud ka päris maailma vaates, näitab seegi, et Eesti Autospordi Liidus eksisteerib täiesti ametlik e-autospordi alakomitee, mis meistrisarjade korraldamist haldab. 

EVD üks eestvedajatest Marek Laur on e-drifti võistluste korraldamisega tegelenud umbes neli aastat, mille jooksul on niisuguseid võistlusi korraldatud ka Soomes. "Tänaseks oleme loonud arvukalt uusi rajalahendusi ja reaalsete radade virtuaalversioone ning autosid erinevatel tasemetel kuni reaalsete sõitjate võistlusautode suhteliselt lähedaste koopiateni välja," rääkis Laur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles