Eeskirjad veevõtukohtadele piirdetarasid ei nõua

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tõrmas asuv tuletõrje veevõtukoht pole aiaga piiratud, kuid selles on köied, mis võimaldavad tiiki kukkunud inimesel välja ronida.
Tõrmas asuv tuletõrje veevõtukoht pole aiaga piiratud, kuid selles on köied, mis võimaldavad tiiki kukkunud inimesel välja ronida. Foto: Ain Liiva

Maakonnas on 14 PVC-põhjaga veevõtukohta, millest kolmel pole aeda ümber. Aprillis juhtus Ida-Virumaal traagiline õnnetus, kui sellisesse tiiki kukkunud väikelaps uppus.

Samas ei saa väita, et just PVC-kattega tiigiperved olid traagilise tagajärjega õnnetuse peapõhjus – ilmselt poleks väikelaps omal jõul välja pääsenud mitte ühestki tiigist. Aga tõsiasi on seegi, et PVC muudab tuletõrjetiigi kaldad väga libedaks, sellisest tiigist väljasaamisega on probleeme ka täiskasvanul.

Tuletõrje veevõtutiigid pole isetekkelised rajatised: need projekteeritakse ja ehitatakse vastavalt ette antud nõuetele ja neil on kasutusluba, mille väljastab omavalitsus. PVC-d kasutatakse tiikides selleks, et need tühjaks ei jookseks. Ükski norm ei keela kõnealust kilet kasutada, ja vähe sellest – normatiivid ei nõua tuletõrje veevõtukohtade piiramist taraga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles