Alkoholifirmad ennustavad aktsiisi tõusu tõttu viinarallit

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Alkoholilett
Alkoholilett Foto: Liis Treimann

Alkoholitootjate ja Maaletoojate Liidu hinnangul on uue valitsuse väidetav plaan tõsta alkoholiaktsiisi määra nelja aasta jooksul igal aastal 5 protsenti liiga järsk tõus. See võib kaasa tuua piirikaubanduse elavnemise ja anda seega vastupidise tulemuse valitsuse rahanduspoliitiliste eesmärkide saavutamisele.

Alkoholitootjate ja Maaletoojate Liit teeb ettepaneku tõsta maksumäära väiksemas mahus ja aeglasemas tempos. "Eesti alkoholitootjad ja maaletoojad mõistavad riigi vajadust fiskaalpoliitilistel põhjustel makse tõsta, kuid soovime, et see oleks mõistlik ja järkjärguline protsess," märkis liidu esindaja Janek Kalvi pöördumises rahandusminister Mart Võrklaeva poole.

Uus võimuliit on koalitsiooniprogrammis kokku leppinud jätkata pahede ja tervisealase riskikäitumise maksustamist, vältides samal ajal piirikaubanduse teket. Liidule teadaolevalt on valitsuse plaan tõsta alkoholiaktsiisi määra nelja aasta jooksul igal aastal 5 protsenti. Alkoholikäitlejate hinnangul on see muutus liiga järsk ja selle rakendamine nii lühikese aja jooksul tooks kaasa riske alkoholikaubanduses, eeskätt lõunapiiril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles