Toidutootjatel on praegu õige aeg taotleda pääsukesemärki

Kärt Devaney
Copy
Pääsukesemärk annab teada puhtast kodumaisest toidust.
Pääsukesemärk annab teada puhtast kodumaisest toidust. Foto: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda

Toidutootjatel on taas võimalus taotleda Eesti tuntuimat ja vanemat toidumärgist – pääsukesemärki. Oma toidutootele saab tunnusmärgisetaotlust esitada 14. maini. Olukorras, kus kaubavalik poodides on tohutult mitmekesine, aitab just toidumärgis ostjatel orienteeruda ning anda teavet selle kohta, et toit on Eesti päritolu ja valmistatud Eestis.

“Eesti toiduohutuse ja toidu puhtuse tase on väga kõrgel tasemel. Euroopa toiduohutusameti viimase uuringu järgi kuulub Eesti päritolu toit Euroopa Liidu riikide kõige puhtamate hulka, rääkimata võrdlusest enamuse kolmandate riikide toodanguga. See on ka üheks põhjuseks, miks toidutootjad peaks tarbijale märku andma oma toodete kõrgest kvaliteedist,” rääkis Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja (EPKK) toiduvaldkonna projektijuht Janne Viisma.

“Kui toote tooraine on eestimaine ja toode on valmistatud Eestis, siis on pääsukesemärk selle info edastamiseks sobivaim toidumärgis,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles