Süüa enne või pärast hambaarsti juures käiku – see on küsimus

Virumaa Teataja
Copy
Hambakirurgia puhul tuleb tähelepanu pöörata järelravile.
Hambakirurgia puhul tuleb tähelepanu pöörata järelravile. Foto: Marko Saarm

Tavaliselt soovitatakse pärast hambaarsti juures käimist kaks tundi mitte süüa, seetõttu tasub kõhtu täita pigem enne arsti juurde minekut. “Erandiks on narkoosiga hambaravi, kus söömine ei ole lubatud koguni kuus tundi enne ja kaks tundi pärast,” ütleb Kliinik32 näo-lõualuukirurg doktor Reet Pallase ja toob esile veel mõned asjaolud.

oktor Pallase räägib, et peale hamba eemaldamist või suukirurgilist operatsiooni on kaks tundi söömispausi vajalik, väiksemate hambaraviprotseduuride puhul võib paus olla soovitatav selleks, et oodata tuimestuse mõju kadumist, vältimaks näiteks põske hammustamist. Seega soovitab arst enne kõhu täis süüa kui arsti juurde minna. “Seda muidugi välja arvatud juhul, kui teie protseduur peaks aset leidma narkoosis,” selgitab doktor Pallase.

Tavaliselt eelneb keerukale hambaraviprotseduurile doktor Pallase sõnul arstivisiit, kus patsiendile kõik raviga seotud detailid ära seletatakse. Paraku on inimesed hambaarsti juures sageli mures ja ärevil ning unustavad olulisi asju kergemini. Sellistel puhkudel on esmane info kättesaadav hambaravikliiniku infotelefonil, kuid põhifaktid räägib doktor Pallase lahti alljärgnevalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles