Muuseumiöös on liikumist

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Muuseumiööl saab jalutada Palmse mõisapargis.
Muuseumiööl saab jalutada Palmse mõisapargis. Foto: Kaspar Pokk

Rohkem kui 150 muuseumi ja mäluasutust üle Eesti avavad 20. mail uksed, et tähistada rahvusvahelist muuseumiööd. Lääne-Virumaal toimetavad öisel ajal sihtasutus Virumaa Muuseumid, Kunda tsemendimuuseum ja Roela käbikuivati.

Muuseumiöö teema "Öös on liikumist" on inspireeritud liikumisaastast ning keskendub tervislikele eluviisidele ja liikumisharrastusele. 

Eesti politseimuuseum tähistab kümnendat sünnipäeva koos suure tordiga ning pidulikult jõuab ekspositsiooni ka politseikoera Alfa topis. Avatud on püsiekspositsioon, näitus "Ajalugu vormides" ja õueala.

Rakvere linnuses ootavad ajalootuba, teaduste kamber, põrgu, piinakamber ja surmatuba, punaste laternate tänav, habemeajaja ja ravitseja toad. Rakvere linnakodaniku majamuuseumis saab end kujutleda aega, mil siin elasid kreisilinna kodanikud. 

Palmse mõisas tehakse jalutuskäik pargis, kus giid Peeter Hussari juhtimisel saab otsida õhtuhämarusest looduse varjatud liikumist ja avastada pargi hääli. Sagritsa muuseumis Karepal on avatud tekstiilikunstnik Ülle Saatmäe näitus "Aiaäärsed" ja ringkäigu teeb muuseumi perenaine Marge Niller.

Kunda tsemendimuuseumis on kavas lauluringmängud lastele, näojooga täiskasvanutele, ajaloolase Uno Trummi loeng spordielu kujunemisest ja arengust Kundas enne 1944. aastat ning linnamatk spordiajalooga seotud paikade juurde.

Roela käbikuivatis saab teadmisi okaspuude käbisaagist ning sellest, kuidas kantakse hoolt, et ei tekiks seemnepuudust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles