Virumaa Suvesaundi esimesi võistluslugusid saab juba kuulata

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Virumaa Suvesaundi 2023. aasta playlist'i lood on juba kuulatavad.
Virumaa Suvesaundi 2023. aasta playlist'i lood on juba kuulatavad. Foto: Virumaa Suvesaund

Muusikakonkursile "Virumaa suvesaund 2023" saab lugusid esitada veebilehel virumaateataja.ee/suvesaund. Aega on selleks veel kaks ja pool nädalat (kuni 15. maini). Tänasest on avalik ka YouTube'i esitusloend, kuhu lisame eelžürii läbinud lugusid jooksvalt.

Nagu ka varasematel aastatel, muutub esitusloend avalikuks kohe, kui eelžürii on võistlema kinnitanud esimesed viis lugu. Lood jäävad esitusloendisse nende esitamise järjestuses kuni konkursi lõpuni. Pärast auhinnagalat muudetakse lugude järjekorda vastavalt üldedetabeli seisule – nõnda on tänaseni kuulatavad ka 2021. ja 2022. aasta konkursi võistluslood.

Oma lemmikut saab igaüks toetada rahvahääletusel, mis käivitub 17. mail. Konkursi lõpetab kontsert ja auhinnagala, mis toimuvad tavapäraselt Rakvere linna päevade laupäeval, seekord 10. juunil, Rakvere Art Café hoovis. Seal liidetakse rahva häältele kaheksaliikmelise žürii antud punktid ja selgub võidulugu, mille autorid saavad 500 eurot puhtalt kätte.

Lisaks peavõidule ja rahva lemmiku tiitlile jagatakse lõpuüritusel neli eriauhinda: Rakvere teatri auhind parima karakteriga loole, Ukulele suvebaari auhind parimale suveloole, Rakvere linna eriauhind "Hooandja" ning Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu eriauhind Viru vägevaimale loole.

Esimest aastat on auhinnafondi lisandunud PRO passid järgmise aasta Tallinn Music Weekile. Need annavad muusikutele võimaluse osaleda kontsertidel, aga ka konverentsidel, vestlusringides ja töötubades. "Sisuliselt pakub PRO pass tugevat kultuurimaastiku koolitust finantside, PR-i ja turunduse, artistibrändi arendamise ja väga paljudel muudel teemadel. Rääkimata võimalusest lävida valdkonna professionaalidega meilt ja mujalt," ütles konkursi eestvedaja, Virumaa Teataja ajakirjanik Mart Rauba.

Osalemine Virumaa Suvesaundil võib saada samuti hüppelauaks suurematele lavadele. Eelmisel aastal teenis üks valitud artist esinemiskutse Tallinna vanalinna päevadele. Tänavu esimest korda ootab kedagi ka kutse 7.–10. septembril toimuva linnafestivali Station Narva lavale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles