Kaitsealuse Mustjärve kaldad on ATV-ga segamini küntud (3)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Metsaraja pehmemad kohad olid tugevdatud palkidega, kuid hooletu ATV-sõitja on ka need segamini paisanud.
Metsaraja pehmemad kohad olid tugevdatud palkidega, kuid hooletu ATV-sõitja on ka need segamini paisanud. Foto: Marianne Loorents

Keegi tundmatu "loodusenautija" käib Kantküla Mustjärve ümbrusega tutvumas ATV-ga ning ta on sõitnud järve kaldal kulgevale metsarajale ja rabasse sisse sügavad roopad. Mustjärv koos ümbrusega kuulub Mõdriku-Roela maastikukaitseala koosseisu, kus metsa all on mootorsõidukiga liikuda keelatud.

Rakverest kümmekonna kilomeetri kaugusel asuv Kantküla Mustjärv pole just tuntud turismiobjekt, kuid loodust armastavad inimesed teavad seda kanti hästi. Tegemist on metsa sees paikneva rabajärvega, mille ümber kulgevad mõnusad jalgrajad. Kellegi hea käsi on rajakesi vesisemates kohtades ka väikeste palkidega tugevdanud, nii et matkata sai seal kuiva jalaga. Praegu on aga järv üle kallaste ning kord on metsarajad läbimatud, siis jälle väga vesised.

​Mustjärve ümbruses sageli jalutamas käivad Anita ja Rene Aas avastasid möödunud nädalavahetusel, et keegi on metsa all ATV-ga sõitnud ja jalgrajad kohati sõna otseses mõttes üles kündnud. "See on hästi mõnus koht koeraga jalutamas käia," rääkis Rene Aas. "Olen seal vähemalt kolm viimast aastat järjepidevalt käinud. Esimesed ATV-jäljed hakkasid jalgradadele tekkima juba aasta tagasi, aga sellel kevadel on täielik hullumaja korraldatud."

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles