Signaalrakett käivitas Käsmu lahel päästeoperatsiooni

Kevin Volter
Copy
Pärispea merepääste ja PPA lennusalga kopter otsisid Käsmu lahel signaalraketi välja tulistanud isiku asukohta.
Pärispea merepääste ja PPA lennusalga kopter otsisid Käsmu lahel signaalraketi välja tulistanud isiku asukohta. Foto: Martin Piispea

Ööl vastu 1. maid sai häirekeskus äreva teate Käsmu lahelt, kus väidetavalt oli õhku lastud punane signaalrakett, mis navigatsioonikeeles tähistab hädaohtu. Seetõttu reageeriti suurte jõududega: politsei- ja piirivalveameti merevalvekeskus saatis olukorda kontrollima nii Pärispea vabatahtlikud merepäästjad kui ka PPA lennusalga kopterimeeskonna.

Kell 3.17 tehtud väljakutse kohta käivas infos seisis, et kaldal olija on märganud punast signaalraketti. Punase raketi kutse tekitab merepäästjas vägagi kahetisi tundeid. Ühelt poolt on rannikul vaieldamatu enamik neist valeväljakutsed ehk keegi on kasutanud hädasignaali valesti. Teisalt võib punane rakett ilma muu infota tähendada, et keegi on merel väga täbaras olukorras ning see lendu lastud appikutse on tema viimane õlekõrs ja lootus ellu jääda.

Arvestades, et tegu oli volbriööga ning joviaalses meeleolus isikuid oli piirkonnas ilmselt rohkesti, ei saanud päästjad sellele rahvusvahelisele hädakutsungile siiski reageerimata jätta. "Olgugi et ei olnud väga lõbus kell pool neli öösel merele minna, siis ma ei siunaks siin valeväljakutse tekitajat, vaid rõhutaksin selle asemel, et alati on oluline appikutset märgata ja sellest teada anda. Ja teiseks tuleb olla vastutustundlik ja vajadusel kutsuda seltskonnas korrale ülemeelikuid sõpru," rääkis Pärispea merepäästemeeskonna liige Argo Aug.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles