Elektririkke tagajärjel sattus Vinni lastebasseini lubatust kümme korda rohkem kloori

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Vinni spordikompleksi lastebassein oli mõned päevad suletud, sest kloori tase vees ületas lubatud normi.
Vinni spordikompleksi lastebassein oli mõned päevad suletud, sest kloori tase vees ületas lubatud normi. Foto: Arvet Mägi

Vinni spordikompleksi lastebasseinis juhtus 18. aprillil ettenägematu asi: vaba kloori sisaldus basseinivees ületas piirnormi rohkem kui kümme korda. Asutuse tegevjuhi Ergo Prave sõnul oli sel päeval elektrikatkestus, misjärel läks automaatika rikki ja dosaator pihustas basseini täpselt teadmata koguse kloori.

Ergo Prave ütlusel keegi kannatada ei saanud, kuivõrd elektrikatkestuse ajaks olid lasteaialapsed ja kooliõpilased juba oma ujumistundides käinud. "Läks õnnelikult," lausus spordikompleksi tegevjuht. "Saime ise asjale kiiresti jaole, tõmbasime basseinile kohe lindid ette ja keegi liigset kloori sisaldanud vees ei käinud. Kui sul kogu majapidamist juhib automaatika, siis paraku võib selliseid asju juhtuda," rääkis ta.

​Prave selgitas, et pärast elektrikatkestust taaskäivitunud süsteem "läks omadega sassi" ja klooridosaator viskas basseini suurema koguse kloori. "Mitu ülearust grammi kloori basseini sattus, seda me täpselt ei teagi," ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles