BÜROKRAATIA KÕRGPILOTAAŽ "Fantoomauto" eksisteerigu edasi, sest seadus ei võimalda seda registrist kustutada (2)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kui tahad oma uuemat autot registrist kustutada, olgu ette näidata lammutustõend. Kui seda pole, jääb auto ilmselt igavesest ajast igavesti registrisse alles.
Kui tahad oma uuemat autot registrist kustutada, olgu ette näidata lammutustõend. Kui seda pole, jääb auto ilmselt igavesest ajast igavesti registrisse alles. Foto: Marko Saarm

"Ma saagisin auto seibideks ja sõin selle kihlveo peale kümne aasta jooksul ära," teatas üks rakverlane transpordiameti teenindusbüroo ametnikule. "Kas ma rikkusin selle teoga mõnda seadust?"

Ametnik hakkas naerma, sest sai isegi aru, et olukord on jabur. Aga midagi teha ka ei saanud, sest praegu kehtivad seadused tõepoolest ei luba lammutustõendita kustutada registrist neid M1 või N1 sõidukeid, mille viimane ülevaatus on tehtud peale 2004. aasta 1. maid. 

Ometi on selliseid autosid, mille kohta dokumendid on olemas, aga sõidukit ennast mitte, transpordiameti registris sadu, kui mitte tuhandeid. Ja transpordiamet ise kutsub hävinud sõidukeid registrist kustutama, kuid üleskutse kehtib vaid sõidukite kohta, mis on lammutatud või hävinenud enne 2004. aasta 1. maid. Pärast seda tärminit võis auto tõesti kasvõi nahka pista, aga seadus selle kadumist ei tunnista ja registrisse jääb see alles.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles