Uus lähenemine: Kadrina räppmuusik andis välja audioraamatu

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Vesika audioraamatu "Konsolideerumine" esikaas, mida keerata ei saa. Ainult kuulata.
Vesika audioraamatu "Konsolideerumine" esikaas, mida keerata ei saa. Ainult kuulata. Foto: Vesikas

Kui viimastel aastatel on taas au sisse tõusnud muusika väljaandmine vinüülplaadil või kassetil, siis Kadrina räppar, mitu luulekogu avaldanud sõnaseadja Vesikas üllatas uue lähenemisega. Nimelt andis ta 62 luuletuse jagu enda loomingut välja audioraamatuna, ilma muusikata.

Audioraamat "Konsolideerumine" sisaldab tekste neljast luulekogust, millest üks on paberkujul veel ilmumata. Valdava osa selle sisust moodustab talle omaselt räppluule, veidi vähem leidub traditsioonilisi luuletusi. Samuti jäävad Vesika enda sõnul audioraamatus vähemusse tõsisemates toonides mõtisklused – need on raamatu lõpu pool, et tuua esiplaanile meeleolukamad ja kergemad palad. Tekstid on valminud perioodil 2008–2022.

Tõsi, paljud tekstid olid kuulatavad ka varem – Vesika räpilugudest. "Jep, riime saab väga edukalt ka räpiloost kuulata, aga audioraamatus on need kohati tiba teistsuguse esituse ja tempoga ning lisaks on seal tekste, mis ei ole lugudeks realiseeritud ja mis oma vormi või pikkuse tõttu selleks ei sobigi," selgitas poeet. "Pigem on see mõeldud neile, kes eelistaks luulekogu lugemisele tekste autori enda esituses kuulata."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles