Dialoogikampaania kutsub raudteeületajaid üles esitama endale eluhoidev küsimus

Kevin Volter
Copy
Tapal on tänavu ette tulnud juba kolm olukorda, kus inimene pääses napilt rongi alla jäämisest. Kõiki juhtumeid iseloomustab liiklejate tähelepanematus.
Tapal on tänavu ette tulnud juba kolm olukorda, kus inimene pääses napilt rongi alla jäämisest. Kõiki juhtumeid iseloomustab liiklejate tähelepanematus. Foto: Marianne Loorents

Raudteeohutusega tegeleva MTÜ Operation Lifesaver Estonia (OLE) juhatuse esimehe Tamo Vahemetsa sõnul algab ohutuskultuuri kujundamine riskide teadvustamisest ja enese käitumise analüüsist. Inimesed teevad otsuseid praktiliselt igal ajahetkel ning nii mitmedki toimingud muutuvad ajas harjumusteks.

Dialoogikampaania "KAS?" eesmärk on see, et liiklejad esitaksid endale sagedamini küsimuse, kas nende tegevused raudteed ületades vastavad ikka ohutusnõuetele või mitte. Kui endale antud aus vastus on negatiivne, siis on võimalik oma käitumist muuta. 

"Kahjuks näeme tihti olukordi, kus rutiinne käitumine raudteeületamisel võib liiklejale traagiliselt lõppeda. Raudteeületuskohad on ohutsoonid, kus ei ole kohta rutiinsetele tegevustele, seal tuleb kõrvalised tegevused lõpetada ning kogu tähelepanu pöörata ohutusnõuete järgimisele," rääkis Vahemets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles