Pärandibaromeetri mõttepeol saab kaasa lüüa viinaköögis ja veebis

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
ERM-i viinaköögis, mille aknaaukudes on vaadata vanadest klaasnegatiividest suurendatud klaaspositiivid, peetakse mõnus mõttepidu.
ERM-i viinaköögis, mille aknaaukudes on vaadata vanadest klaasnegatiividest suurendatud klaaspositiivid, peetakse mõnus mõttepidu. Foto: Margus Ansu

Pärandihuvilisi odatakse 16. mail väikesele mõttepeole ja Pärandibaromeetri esitlusele eesti rahva muuseumis Tartus. Osaleda saab ka veebi vahendusel.

ERM-i mõttepeol esitletakse teisipäeval, 16. mail kella 13–16 Raadi mõisa viinaköögis Pärandibaromeetri uuringut, räägitakse pärandihoidlate tulevikust ja peetakse koos vabas õhkkonnas aru, mismoodi saame parimal moel Eesti kultuuripärandit tulevastele põlvedele üle anda.

Pärandibaromeeter on sotsioloogiline uuring, mis mõõdab eestimaalaste suhet kultuuripärandisse. Uuriti, kui teadlikud pärandist ollakse, kui palju pärandtegevustes osaletakse ja pärandisse panustatakse, kuidas leitakse infot ning kuidas usaldatakse institutsioone, kes tegelevad pärandi hoidmise ja kaitsmisega.

Pärandibaromeetri eesmärk on kujundada pärandipoliitikat sedamoodi, et eestimaalastel tekiks siinse pärandiga veelgi tugevam side, tugevneksid pärandikogukonnad, mis koos kohalike ettevõtete, kohaliku omavalitsuse ja riigiga hoiavad pärandit ja pärandtegevusi tugevas elujõus terves Eestis.

Esitlusel tutvustavad Tiit Oidjärv E&Y-st ja Krista Lepik Tartu ülikoolist Pärandibaromeetri uuringut ning Mirjam Rääbis räägib pärandihoidlate tulevikust. Arutleda saab nii Pärandibaromeetri kui ka pärandihoidlate üle. Esineb võimas meestelaulukoor LüüTürr ning toimub seltskondlik osa kohupiimatasku, tee ja kohviga. 

Mõttepeole saab end registreerida ERM-i kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles