Rakveres tutvustati korduskasutatavaid plastnõusid ja pakendeid

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Mitu firmat tutvustas korduskasutatavaid plastist nõusid.
Mitu firmat tutvustas korduskasutatavaid plastist nõusid. Foto: Kristel Mänd

Täna toimus Rakvere linnavalitsuse valges saalis infopäev, kus tutvustati lähemalt korduskasutatavaid nõusid ja pakendeid. Kohale oli tulnud pea 30 huvilist siinsetest majutusasutusest, ettevõtetest, samuti ürituste korraldajaid, toitlustajaid ja teisi.

Linnapea Triin Vareku sõnul on Rakvere rohelise mõttelaadiga kestlik linn, kus väärtustatakse keskkonnasõbralikku käitumist ja looduse säästmist. Üheks võimaluseks on valida korduskasutatavad pakendid ja nõud ehk pakendite korduskasutus ja vähendada seeläbi pakendiprügi teket.

"Ringmajandus, loodushoid, keskkond – see kõik puudutab meid väga lähedalt. Linnana me kindlasti tahame ja püüame kaasa aidata sellele, et asjad edeneksid. Mõeldes rohemajanduse eesmärkidele, ei suuda me neid linnana üksi täita, vaja on kõigi partnerite tuge ja abi. Saame teha seda kõike ainult koos," rääkis Varek.

Linnavalitsuse keskkonnaspetsialist Kerli Kõue selgitas, et üks põhjus, miks kokku tuldi, on see, et meil on jäätmeid reguleerivad seadused, määrused ja direktiivid, mis näevad ette, et alates 1. jaanuarist 2024 ei kasutataks avalikel üritustel enam üks kord kasutatavaid plasttooteid, nagu on toidupakendid, joogitopsid, söögiriistad, taldrikud, joogikõrred ja jookide segamise pulgad, joogipakendid ja nende korgid, kaaned, õhupallid ja nende plastist varred, õhukesed plastkandekotid.

"Soovime omalt poolt, et toodete kasutajatel oleks natuke lihtsam oma igapäevatöös toimetada ja et info oleks neile nii-öelda koju kätte toodud," lisas Kõue.

Korduskasutatavad plastist nõusid ja pakendiringlusteenuseid tutvustasid RingKarp, Panditops, Topsiring ja Ringo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles